Kansainvälinen toiminta

4H-harrastuksen kautta voi osallistua kansainväliseen toimintaan. 4H-järjestö järjestää kansainvälisiä leirejä, nuorisovaihtoja ja mahdollisuuden toimia vaihtariperheenä.


Kansainväliset leirit

Joka toinen vuosi järjestetään Pohjoismainen 4H-leiri, jonne kokoontuu 4H-nuoria useista eri maista. Leiriläiset ovat 14-29-vuotitaita. Tämä on hyvä mahdollisuus tutustua eri kulttuureihin, koska leirille osallistuu nuoria myös muista maista kuin Pohjoismaista. 


4H-järjestön nuorisovaihto 


4H-nuorisovaihtp tarjoaa turvallisen ja hyvän vaihtoehdon, kun haluat lähteä kokeilemaan siipiäsi ulkomaille. Vaihdon kautta pääset näkemään isäntämaasi kulttuuria perheesi ja heidän arkielämän kautta.

Nuorisovaihdossa asut isäntäperheessä, et ehkä niin huolettomasti kuin kotonasi, mutta tutustut isäntämaasi kulttuuriin syvällisemmin kuin tavallisella lomamatkalla. Kaikille vaihtoon lähteville järjestetään valmennus ennen Suomesta lähtöä ja usein tulovalmennus välittömästi isäntämaahan saavuttaessa. Vaihtoon voi hakea aikaisintaan, kun täyttää vaihtovuoden aikana vaihtoon vaaditun iän.

4H-vaihtoon on mahdollisuus lähteä eripituisiksi ajoiksi (minimi 3 viikkoa ja maksimi 3 kuukautta). Oleskeluajat vaihtelevat kohdemaittain.


Vaihtariperheeksi


Vaihtarit asuvat Suomessa oleskelunsa aikana yleensä muutamassa eri vaihtoperheessä noin kolmen viikon jaksoissa kesäkuukausina. Tänä aikana on mahdollisuus esitellä vaihtarille suomalaista kulttuuria juuri perheellenne sopivalla tavalla. Se voi olla vaikkapa mökkireissu, marjojen poimintaa tai yöttömän yön seuraamista. Vaihtarille tavallisetkin suomalaiset asiat ovat uutta ja erikoista. Perheenne on mahdollista opetella englanniksi puhumista ja saada tietoa vieraasti kulttuurista. 


Jos kansainvälinen toiminta kiinnostaa ole yhteydessä meihin ja kerromme, miten voit lähteä vaihtoon, ruveta vaihtariperheeksi tai osallistua kansainvälisille leireille.