Yhdistys

Lumijoen 4H-yhdistys on osa valtakunnallista 4H-järjestöä, joka on poliittisesti sitoutumaton nuoriso- ja kansalaisjärjestö. Lumijoen 4H-yhdistys tarjoaa lapsille ja nuorille monipuolista tekemistä. Järjestämme kerhoja, leirejä, retkiä ja kursseja. Nuori voi työllistyä kauttamme; kerhonohjaajana tai työpalvelun työntekijänä. Lisäksi tarjoamme nuorelle mahdollisuuden perustaa oman 4H-yrityksen.

Tarjoamme myös apua arjen askareisiin. Yhdistyksemme työpalvelun kautta voi tilata reippaan nuoren kotiisi auttamaan arjen askareissa.  Vaihtoehtoisesti voi tilata erilaisia palveluita myös paikallisilta 4H-yrittiltä.

4H-harrastus kehittää ihmistä kokonaisuutena. Tätä kuvaavat neljän H:n perustana olevat arvot harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi.4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta. Lapsen ja nuoren kehitysvaiheet huomioon ottavassa toiminnassa opitaan itse tekemällä. 4H-kerhossa omaksutaan käytännön taitoja ja tietoja koulutetun ohjaajan tuella. 4H-koulutukset ja -kurssit syventävät nuoren osaamista. Toiminnassa saadaan valmiuksia yrittäjyyteen ja työelämään.